И тази година в Пловдив ще се проведе Дефиле на младото

...
И тази година в Пловдив ще се проведе Дефиле на младото
Коментари Харесай

И тази година в Пловдив ще се проведе Дефиле на младото вино

И тази година в Пловдив ще се проведе  " Дефиле на младото вино ". През 2018 то ще има рекорден брой участници – 46 производители. Посетителите ще имат опция да опитат виновността на 36 винарски мазета, от които 6 за първи път вземат участие в дефилето. Рекорден е и броят на съпътстващите храни – 10 производители ще Ви ободряват с храна и питиета, разнообразни от винения балсам.

През 2018 година фестивал " Дефиле на младото вино “ се прави в поддръжка на образованието и по-специално на студенти, учащи се в посоки на индустриалните процеси в хранително-вкусовата индустрия и туризма. 5% от приходите на фестивала ще бъдат вложени в поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг  и туризъм от Университета по хранителни технологии – Пловдив. Стимулирането и развиването на младите фрагменти в просветителната система е задача на Съвет по туризъм. Всяка година студентите вземат участие във фестивала като доброволци.

" Дни на младото вино “ ще съпътстват фестивала през цялата последна седмица на ноември с разнообразни културни прояви в градска среда, множеството от които с вход свободен за посетителите. Тази година в нея сме присъединили просветителни филми, изобразяване с вино, урок по дегустация, музикално-танцова стратегия.

В петък /23 ноември/ резервираме традицията и започваме в 13 часа с Дионисиево шествие от площада пред Общината. След къса стратегия танцьорите и музикантите от отбор " Тракия “ ще ни поведат към Стария град, където се състои откриването на фестивала от формалните лица и музикално-танцовата стратегия на ансамбъла. След това ще се поснимаме със занимателните табелки, които уредниците са подготвили особено за феновете на виното. Освен това в събота и неделя ще вършим йога извършения с Фам и вино в ръка, ще се докоснем до сладкарското изкуство със сладкарница " Молле “ и ще си създадем бургер по наш усет с Мавруда BBQ. Посетителите ще могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните местоположения. Един жетон дава право на една дегустация, оповестиха уредниците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР